என்னைப் பற்றி
எனது பெயர் Dr.A,MOHAMAD SALEEM(CURESURE).,BAMS.,MD(Ayu)
M.Sc(Psy).,M.Sc(Yoga).,M.Sc(Varmam).,
MBA(Hos.Mgt).,PG.Dip.Nutrition & Dietics.,
PG.Dip.Acupuncture.,
PG.Dip.Panchakarma.,
PGDGC.,PGDHM.,PGDHC.,FCLR.,
Latest topics
» do you want solution for your lumbar disc problem?by alshifaayushhospitaltheni Wed 17 Jul 2024, 7:46 pm
» do you want to increase your immunity
by alshifaayushhospitaltheni Sun 14 Jul 2024, 8:40 pm
» உங்கள் மன அழுத்தத்திற்கு தீர்வு தேடுகிறீர்களா?
by alshifaayushhospitaltheni Fri 12 Jul 2024, 9:08 pm
» ரத்தத்தை சுத்தம் செய்யும் அட்டைவிடல் சிகிச்சை
by alshifaayushhospitaltheni Thu 27 Jun 2024, 7:50 pm
» பல பிரச்சனைகளுக்கானா ஒரு தீர்வு நஸ்யம் என்னும் ஆயுர்வேத சிகிச்சை
by alshifaayushhospitaltheni Tue 25 Jun 2024, 12:55 pm
» மாட்டுப்பொங்கல் நல் வாழ்த்துக்கள்..
by Admin Tue 17 Jan 2023, 1:37 am
» முதுகுதண்டுவட நோய்களில் ஆயுஷ் ஒருங்கிணைந்த சிகிச்சை அளிப்பது ஒன்றே மிக சிறந்த தீர்வை தருவது ஏன் ?
by Admin Tue 17 Jan 2023, 1:02 am
» ஆராய்ச்சிகளில் சொன்னா சரியாக இருக்குமா ?In YouTube is it just say its's in research without evidence
by Admin Tue 17 Jan 2023, 12:39 am
» டாக்டர் நீங்க எதற்காக எனக்கு மருந்தை கொடுத்து இருக்கீங்க ?
by Admin Mon 16 Jan 2023, 10:31 pm
» கழுத்தை சொடக்கு போடலாமா ?
by Admin Mon 16 Jan 2023, 4:09 pm
» மயக்கவியல் மருத்துவத்தில் பாரம்பரிய மருத்துவங்கள். அக்குபஞ்சர் அனஸ்த்தீஸியா
by Admin Mon 16 Jan 2023, 3:44 pm
» எடையை குறைத்து விட்டு வாருங்கள் என்று உங்கள் மருத்துவர் சொல்கிறாரா ?
by Admin Mon 16 Jan 2023, 12:23 pm
» நோயாளியிடம் நலம் விசாரிக்கும் போது செய்ய வேண்டியவை..
by Admin Mon 16 Jan 2023, 12:02 pm
» ஹோமியோபதியும் ஆயுர்வேதமும் இணைந்து சிகிச்சை செய்வதால் ஏற்படும் பலன்கள்
by Admin Sun 15 Jan 2023, 9:22 pm
» வாத நோய் நரம்பியல் நோய்களில் ஆயுர்வேத அணுகு முறைகள்..
by Admin Sun 15 Jan 2023, 9:00 pm
» அதி வேக வலி நிவாரண அக்னி கர்ம சிகிச்சை
by Admin Sun 15 Jan 2023, 6:09 pm
» வாழைத்தண்டை தொடர்ந்து சாப்பிடலாமா?
by Admin Sun 15 Jan 2023, 5:50 pm
» போகி பண்டிகையில் நீங்கள் செய்ய வேண்டிய 3 விஷயங்கள்
by Admin Sun 15 Jan 2023, 5:18 pm
» பொங்கலின் பெருமை | மிழர் திருநாள் தைத்திங்கள் வாழ்த்துக்கள்
by Admin Sun 15 Jan 2023, 4:55 pm
» உங்களது மூத்திரத்தை அடக்க முடியவில்லையா அது Spinal பிரச்சினைகளாக கூட இருக்கலாம்
by Admin Sat 14 Jan 2023, 9:21 am
» இந்த உலர் பழங்கள் + nuts ஜுஸ் தொடர்ந்து சாப்பிட்டால் உடலுக்கு கேடு
by Admin Sat 14 Jan 2023, 8:38 am
» உங்கள் தோலை பளபளப்பாகும் பஞ்ச கல்ப குளியல் பொடி
by Admin Thu 12 Jan 2023, 12:33 am
» நீங்கள் சமூக வலை தளத்தில் உங்களை யாருடன் ஒப்பிட்டு வேடிக்கை பார்க்கிறீர்கள் ?
by Admin Wed 11 Jan 2023, 1:38 pm
» போர் மருத்துவம் - முதுகு தண்டுவட நோய்களுக்கு முழுமையான தீர்வு
by Admin Wed 11 Jan 2023, 12:52 pm
» சித்த மருத்துவத்தின் தனி சிறப்புகள் என்ன ? 6 வது தேசிய சித்த மருத்துவ தின வாழ்த்துக்கள்...
by Admin Wed 11 Jan 2023, 12:34 pm
Most Viewed Topics
Log in
Ads
No ads available.
Tamarindus indica
ஆயுர்வேத மருத்துவம் :: மூலிகைகள்,மருத்துவ மூலிகைகள் ,ஆயர்வேத மூலிகைகள்-HERBALS :: ஆயுர்வேத மூலிகைகள் -AYURVEDIC HERBALS :: Ayurvedic and herbals-English
Page 1 of 1
Tamarindus indica
Tamarind
Tamarind (Tamarindus indica) (from Latinization of Arabic: تمر هندي tamar Hind
"Indian Date") is a tree in the family Fabaceae. The genus Tamarindus is
monotypic (having only a single species)
Medicinal uses
Phytochemical
studies revealed the presence of tannins, saponins, sesquiterpenes,
alkaloids and phlobatamins and other extracts active against both gram
positive and gram negative bacteria, at temperatures of 4–30 °C (39–86
°F). Studies on the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum
bactericidal concentration (MBC) of the extracts on the test organisms
showed that the lowest MIC and
the MBC were demonstrated against Salmonella paratyphi, Bacillus
subtilis and Salmonella typhi and the highest MIC and MBC was exhibited
against Staphylococcus aureus.
Throughout Asia and Africa it is common for health remedies.
In Northern Nigeria, fresh stem bark and fresh leaves are used as
decoction mixed with potash for the treatment of stomach disorder,
general body pain, jaundice, yellow fever and as blood tonic
and skin cleanser. In Indonesia, Malaysia and Philippines and Javanese
traditional medicine use asem leaves as a herbal infusion for malarial
fever, the fruit juice as an anti-septic, and scurvy and even cough
cure. Fruit of the tamarind is also commonly used throughout South East
Asia as a poultice applied to foreheads of fever sufferers.
Tamarind is used as in Indian Ayurvedic Medicine for gastric and/or digestion problems, and in cardioprotective activity.
In animal studies, tamarind has been found to lower serum cholesterol and blood sugar levels. Due to
a lack of available human clinical trials, there is insufficient
evidence to recommend tamarind for the treatment of hypercholesterolemia
(high cholesterol) or diabetes.
Based
on human study, tamarind intake may delay the progression of
fluorosis[disambiguation needed] by enhancing excretion of fluoride.
However, additional research is needed to confirm these results.
Excess consumption has been noted as a traditional laxative.
Other medicinal uses include: Anthelminthic (expels worms), antimicrobial, antiseptic, antiviral, asthma, astringent,
bacterial skin infections (erysipelas), boils, chest pain, cholesterol
metabolism disorders, colds, colic, conjunctivitis (pink eye),
constipation (chronic or acute), diabetes, diarrhea (chronic), dry eyes,
dysentery (severe diarrhea), eye inflammation, fever, food
preservative, food uses (coloring), gallbladder disorders,
gastrointestinal disorders, gingivitis, hemorrhoids, indigestion,
insecticide, jaundice, keratitis (inflammation of the cornea), leprosy,
liver disorders, nausea and vomiting (pregnancy-related), paralysis,
poisoning (Datura plant), rash, rheumatism, saliva production, skin
disinfectant/sterilization, sore throat, sores, sprains, sunscreen,
sunstroke, swelling (joints), urinary stones, wound healing (corneal
epithelium)
[You must be registered and logged in to see this image.]
Tamarind (Tamarindus indica) (from Latinization of Arabic: تمر هندي tamar Hind
"Indian Date") is a tree in the family Fabaceae. The genus Tamarindus is
monotypic (having only a single species)
Medicinal uses
Phytochemical
studies revealed the presence of tannins, saponins, sesquiterpenes,
alkaloids and phlobatamins and other extracts active against both gram
positive and gram negative bacteria, at temperatures of 4–30 °C (39–86
°F). Studies on the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum
bactericidal concentration (MBC) of the extracts on the test organisms
showed that the lowest MIC and
the MBC were demonstrated against Salmonella paratyphi, Bacillus
subtilis and Salmonella typhi and the highest MIC and MBC was exhibited
against Staphylococcus aureus.
Throughout Asia and Africa it is common for health remedies.
In Northern Nigeria, fresh stem bark and fresh leaves are used as
decoction mixed with potash for the treatment of stomach disorder,
general body pain, jaundice, yellow fever and as blood tonic
and skin cleanser. In Indonesia, Malaysia and Philippines and Javanese
traditional medicine use asem leaves as a herbal infusion for malarial
fever, the fruit juice as an anti-septic, and scurvy and even cough
cure. Fruit of the tamarind is also commonly used throughout South East
Asia as a poultice applied to foreheads of fever sufferers.
Tamarind is used as in Indian Ayurvedic Medicine for gastric and/or digestion problems, and in cardioprotective activity.
In animal studies, tamarind has been found to lower serum cholesterol and blood sugar levels. Due to
a lack of available human clinical trials, there is insufficient
evidence to recommend tamarind for the treatment of hypercholesterolemia
(high cholesterol) or diabetes.
Based
on human study, tamarind intake may delay the progression of
fluorosis[disambiguation needed] by enhancing excretion of fluoride.
However, additional research is needed to confirm these results.
Excess consumption has been noted as a traditional laxative.
Other medicinal uses include: Anthelminthic (expels worms), antimicrobial, antiseptic, antiviral, asthma, astringent,
bacterial skin infections (erysipelas), boils, chest pain, cholesterol
metabolism disorders, colds, colic, conjunctivitis (pink eye),
constipation (chronic or acute), diabetes, diarrhea (chronic), dry eyes,
dysentery (severe diarrhea), eye inflammation, fever, food
preservative, food uses (coloring), gallbladder disorders,
gastrointestinal disorders, gingivitis, hemorrhoids, indigestion,
insecticide, jaundice, keratitis (inflammation of the cornea), leprosy,
liver disorders, nausea and vomiting (pregnancy-related), paralysis,
poisoning (Datura plant), rash, rheumatism, saliva production, skin
disinfectant/sterilization, sore throat, sores, sprains, sunscreen,
sunstroke, swelling (joints), urinary stones, wound healing (corneal
epithelium)
[You must be registered and logged in to see this image.]
ஆயுர்வேத மருத்துவம் :: மூலிகைகள்,மருத்துவ மூலிகைகள் ,ஆயர்வேத மூலிகைகள்-HERBALS :: ஆயுர்வேத மூலிகைகள் -AYURVEDIC HERBALS :: Ayurvedic and herbals-English
Page 1 of 1
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum